Onze historie

Wildeboer Bouw BV werd in 1923 opgericht door Piet Wildeboer, de zoon van een molenaar in de Grebpolder in Warmenhuizen en de grootvader van de huidige eigenaar, Pieter Wildeboer.

Piet begon zijn eenmansbedrijfje aan huis, aan de Heereweg 50 in Schoorl. De start van het eenmansbedrijfje was bescheiden. Met nauwlijks meer dan een kruiwagen een een gereedschapskoffer ging Piet opweg naar zijn klusjes in de omgeving van Schoorl.
Met simpele middelen, maar met de juiste inzet en vastberadenheid wist Piet Wildeboer het ver te schoppen. Particulieren en bedrijven hadden meteen oog voor het vakmanschap dat Piet leverde en zo creeërde Piet zijn vaste klanten. Dit varieerde van onderhoudsklusjes tot de nieuwbouw van bedrijfspanden en woningen.

De eerste opdracht van Piet was niet bepaald gering en betrof de bouw van een woonhuis aan de Gortersweg in Schoorl. Dit was een aardig staaltje vakmanschap want het huis staat nog steeds.

In 1957 vestigde zijn zoon, Thijs, zich op de huidige locatie; Heereweg 63 te Schoorl. Dit was tevens het begin van een grote groei voor het bedrijf. In de jaren '60 en '70 werden vele nieuwbouwwoningen, bedrijfspanden en enkele bejaardencentra gerealiseerd. De woningen waren veelal herkenbaar aan een gekleurde bies in het boeideel. Tot op heden zijn er nog diverse woningen te vinden waar deze bies nog steeds aanwezig is.

In 1991 was het de beurt aan de derde generatie Wildeboer. Pieter Wildeboer nam het bedrijf over van zijn vader. In de begintijd werden er voor een Zweedse belegger veel woningen in Amsterdam gerenoveerd. Daarna kwam de plaatselijke woningbouwvereniging in beeld. Geleidelijk werden deze werkzaamheden uitgebouwd tot het complete mutatie en klachtenondehoud van alle huurwoningen (ca. 1800 stuks) in de gemeente Bergen en Schoorl. Tegelijkertijd werden de particuliere en klein zakelijke verbouwingen een belangrijke peiler van het bedrijf.

Rond 2007 bestond het bedrijf uit ca. 20 medewerkers. De crisis die eind 2008, begon betekende een wijziging naar meer relatief kleinere opdrachten, hierdoor werd het moeilijker om de overheadkosten dekkend te houden. Tevens was er vaak een wisselende bezetting nodig. Pieter ging op zoek naar samenwerking met een groter bedrijf dat ongeveer dezelfde identiteit had. Belangrijk daarbij was om de goed opgeleide vakmensen zo veel als mogelijk in dienst te kunnen houden. 

In de zomer van 2012 is Wildeboer Bouw BV onderdeel geworden van Pronk Bouw te Warmenhuizen, maar bleef wel een zelfstandige vestiging. De bedrijven kenmerken zich door een professionele en persoonlijke benadering, met een grote nadruk op kwaliteit. Door goede onderlinge samenwerking, mogelijk gemaakt door een (gedeeltelijke) centrale aansturing, kunnen zij een uitstekende kwaliteit en service bieden.

Onze historie