Menu

Historie

Wildeboer Bouw BV werd in 1923 opgericht door Piet Wildeboer, de zoon van een molenaar in de Warmenhuizense Grebpolder en de grootvader van de huidige generatie bij het familiebedrijf betrokken aannemers, Pieter Wildeboer.
Onze historie begon honderd jaar geleden
Een kruiwagen en een gereedschapskoffer

Piet Wildeboer begon zijn eenmansbedrijfje aan huis, aan de Heereweg 50 in Schoorl. De start was bescheiden. Met nauwelijks meer dan een kruiwagen en een gereedschapskoffer ging Piet op weg naar zijn klusjes in de omgeving van Schoorl. Met simpele middelen, maar met de juiste inzet en vastberadenheid wist hij het ver te schoppen. 

Boomstammen klaar, rollen maar!

Een staaltje vakmanschap was het verplaatsen van het oude Raadhuisje, naast de Hervormde Kerk. Vroeger stond dit gebouw meer richting de Duinweg. De bedoeling was het gebouw te 'verrollen'. Toen dit gezien de bouwkundige staat niet haalbaar bleek, werd besloten het gebouw helemaal af te breken en met dezelfde materialen op de nieuwe plek weer op te bouwen. En zo bleef het historische gebouw tot op de dag van vandaag behouden. 

Particulieren en bedrijven hadden meteen oog voor het vakmanschap dat Piet leverde en zo creeërde Piet zijn vaste klantenkring. Zijn werkzaamheden varieerden van onderhoudsklusjes tot de nieuwbouw van bedrijfspanden en woningen. De eerste opdracht van Piet was niet bepaald gering en betrof de bouw van een woonhuis aan de Gortersweg in Schoorl. 

Gevestigd aan de Heereweg 63

In 1957 vestigde zijn zoon Thijs zich op de huidige locatie: Heereweg 63 te Schoorl. Dit was tevens het begin van een grote groei voor het bedrijf. In de jaren '60 en '70 werden vele nieuwbouwwoningen, bedrijfspanden en zelfs enkele bejaardencentra door Wildeboer gerealiseerd. Deze woningen waren veelal herkenbaar aan een gekleurde bies in het boeideel. Tot op heden zijn er nog meerdere woningen te zien waar deze bies nog steeds aanwezig is.

De huidige generatie treedt aan

In 1991 was het de beurt aan de derde generatie Wildeboer. Pieter Wildeboer nam het bedrijf over van zijn vader Thijs. In zijn begintijd werden voor een belegger veel woningen in Amsterdam gerenoveerd. Daarna kwam de plaatselijke woningbouwvereniging in beeld. Geleidelijk werden deze werkzaamheden uitgebouwd tot het complete mutatie en klachtenonderhoud van alle huurwoningen (zo'n 1800 stuks) in de gemeenten Bergen en Schoorl. Tegelijkertijd werden de particuliere en klein zakelijke verbouwingen belangrijke pijlers voor het bedrijf. 

Krachten bundelen

Rond 2007 bestond het bedrijf uit ca. 20 medewerkers. De crisis die eind 2008, begon betekende een wijziging naar meer relatief kleinere opdrachten, hierdoor werd het moeilijker om de overheadkosten dekkend te houden. Tevens was er vaak een wisselende bezetting nodig. Pieter ging op zoek naar samenwerking met een groter bedrijf dat ongeveer dezelfde identiteit had. Belangrijk daarbij was om de goed opgeleide vakmensen zo veel als mogelijk in dienst te kunnen houden. 

In de zomer van 2012 is Wildeboer Bouw BV onderdeel geworden van Pronk Bouw te Warmenhuizen, maar bleef wel een zelfstandige vestiging. De bedrijven kenmerken zich door een professionele en persoonlijke benadering, met een grote nadruk op kwaliteit. Door goede onderlinge samenwerking, mogelijk gemaakt door een (gedeeltelijke) centrale aansturing, kunnen zij een uitstekende kwaliteit en service bieden.

Onze recente nieuwsbrief al gezien?
Onze recente nieuwsbrief al gezien?

Vlak voor het kerstreces verzonden wij een actuele nieuwsbrief. Gemist?
Lees hier