Menu
Terug naar overzicht

Slaaphuis Dopersduin tot nieuw elan gewekt

Bij deze plek van bezinning en ontspanning is Wildeboer Bouw al jarenlang actief betrokken bij het noodzakelijke onderhoud, ondersteund door het motto: geven is mooier dan nemen.

Bekijk het project
Zakelijk
1 / 1
Schoorl | Dopersduin
24 kamertjes met stapelbedden zijn verbouwd conform de eisen van nu
Met vereende krachten en veel vrijwilligers werd het slaapgebouw gerenoveerd

Een plek voor bezinning en ontspanning, zo opende in 1932 het Doopsgezind Broederschapshuis haar deuren. Dit gemeenschapshuis draait hedentendage bijna volledig op betalende bezoekers, gulle giften en vrijwilligers. Wildeboer Bouw is al jarenlang actief betrokken bij het noodzakelijke onderhoud, ondersteund door het motto: geven is mooier dan nemen. Toch ontkomt ook Dopersduin niet aan modernisering. Het verhogen van het comfort en verlagen van de externe energiebehoefte vormden de speerpunten bij het renoveren van een van de slaaphuizen. Het eerste slaaphuis moest, om ook komende generaties nog jarenlang een plek van broederschap en bezinning te bieden, nodig verduurzaamd worden. Wildeboer Bouw nam in deze ingrijpende renovatie een sturende rol, waarbij raming, budgetbewaking en planning de speerpunten waren. De klant verzekerde zich hiermee van goed en degelijk werk, tegen een billijke prijs én werd van de aanloopfase tot en met de uiteindelijke oplevering volledig ontzorgd.

Sturende rol voor Wildeboer Bouw

De vrijwilligers van Dopersduin stroopten de mouwen op en stripten het gebouw, onder leiding van de opzichters. Toen het op vakwerk aankwam, kregen onze vakmannen ruim baan. De puien van de begane grond werden in het geheel door hardhout vervangen en voorzien van dubbellaags glas. Ook de oude vloeren werden gesloopt, daarna geïsoleerd en nieuw gestort. Deze vormen nu de warmtebron van het gebouw, gevoed door aardwarmte. Hypermoderne installaties in een historische setting. Goed en degelijk werk, tegen een billijke prijs én van de aanloopfase tot en met de uiteindelijke oplevering totale ontzorging. 

Onze recente nieuwsbrief al gezien?
Onze recente nieuwsbrief al gezien?

Vlak voor het kerstreces verzonden wij een actuele nieuwsbrief. Gemist?
Lees hier