De Koning, Alkmaar

Alkmaar

De opdracht

Eén van Alkmaars meest populaire horeca-gelegenheden, gevestigd op de Platte Stenenbrug aan het Verdronkenoord, wordt sinds de opening in mei 2014 erg druk bezocht en doet het zeer goed in de Nederlandse horecaranglijsten.

Vanwege het aanhoudende succes waren uitbaters Daan en Remco enigszins genoodzaakt een aantal stappen te maken. Met wat plannen en uitgangspunten trokken zij bij Reyer aan de bel. Na een kort gesprek was het vrij snel beklonken: “we gaan dit samen maken.”

Het resultaat

Het was, onder andere, nodig om de capaciteit van de biertanks te vergroten. Op de begane grond was dit niet mogelijk, dus hebben wij in samenwerking met Heineken een staalconstructie op de eerste verdieping gerealiseerd, waardoor voldoende plek voor de drie tanks á duizend liter is ontstaan. Ook was de keuken aan een upgrade toe.

Door het verplaatsen van de biertanks kwam er extra ruimte vrij op de begane grond. Dit gaf de mogelijkheid om het spoelgedeelte uit de keuken te halen en in een aparte ruimte te plaatsen. Verder zijn in een recordtijd alle wanden opnieuw betegeld, de vloeren aangepakt, nieuwe plafonds aangebracht en is een aantal nieuwe keukenmeubels geplaatst en werd de apparatuur geïnstalleerd. Door alle aanpassingen wordt de productiviteit en het werkplezier in de keuken aanmerkelijk verhoogd.

Wij zijn bij De Koning in beeld gekomen via een voorgaande tevreden opdrachtgever uit Alkmaar. Dat waarderen we enorm!